LOGO FINAL

Το λογότυπο του Συλλόγου είναι το δέντρο που συμβολίζει την ζωή. Η ποικιλία των φύλλων και των καρπών στα κλαδιά τονίζει τη μοναδικότητα των ατόμων στην κοινωνία γενικότερα. Οι ρίζες συμβολίζουν ότι η καταγωγή όλων των ανθρώπων είναι κοινή και αποτελούμαστε όλοι από τα ίδια στοιχεία. Είναι ένα θαύμα της φύσης ο αιώνιος αυτός κύκλος δημιουργίας που ξεκινά από τα σπλάχνα της γης μέχρι που πάνω στα κλαδιά θα ενσαρκωθούν οι καρποί οι οποίοι είναι και μοναδικοί μεταξύ τους.

«αξίΖΩ» (Αξία + Ζω)

Το λογοπαίγνιο συμβολίζει την αξιοπρέπεια  και την σημαντικότητα των ατόμων ΑμεΑ, καθώς επίσης και το σεβασμό που αξίζουν από εμάς. Επίσης, δίνεται έμφαση και στα ίσα δικαιώματα που έχουν όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι στον κόσμο.

A+ A A-

stauridis 190

 

Γράφει ο Σταύρος Ι. Σταυρίδης Δικηγόρος Αθηνών.

 

Κάποιοι άνθρωποι και κάποια πράγματα δε χρειάζονται ιδιαίτερης διαφήμισης, γιατί η αξία τους προκύπτει αβίαστα από τα έργα τους.

Υπάρχει λοιπόν στην περιοχή μας ένας Σύλλογος «διαμάντι» από κάθε άποψη ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» (ΑΞΙΖΩ), που με την τεράστια προσφορά και προσπάθεια της Προέδρου του κας Νατάσας Λιβεριάδου, του διοικητικού του υπεύθυνου κ. Ηλία Ποιμενίδη και του άξιου επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού πρωτοπορεί πανελλαδικά και διαφημίζει πολιτισμικά τον τόπο μας.

Αφιερώνω σήμερα το κείμενο μου στον παραπάνω Σύλλογο, διότι έπεσε στην αντίληψη μου ότι συνεχίζει να πρωτοπορεί στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης και να συνεχίζει να λειτουργεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για όσους συμμετέχουν το ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΑΞΙΖΩ», που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020 με χρηματοδότηση του «Ιδρύματος Μποδοσάκη» και του προγράμματος «Active Citizens fund».

Οι άξιοι μουσικοθεραπευτές του Συλλόγου παρέχουν στους συμμετέχοντες τα οφέλη της μουσικοθεραπείας, η οποία αποτελεί μια πολυεπίπεδη και πολυσύνθετη θεραπεία με τους ακόλουθους τρόπους:

Α) Με τη μουσικοκινητική σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, η οποία έχει πολλαπλά οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία των συμμετεχόντων ενδεικτικά δε αναφέρω καλύτερη κίνηση, ενδυνάμωση νεύρων και μυών και σωστή αναπνοή.

Β) Με το μουσικό εργαστήρι δια του οποίου δημιουργούνται μουσικά σύνολα και ορχήστρες των συμμετεχόντων.

Γ) Με τη φωνητική αγωγή, η οποία ακόμα και για τον συμμετέχοντα χωρίς ομιλία έχει νόημα καθώς η απλή ηχολαλία με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί να μετατραπεί σε μελωδία.

Δ) Με τη μουσική ακρόαση και τη χαλάρωση των συμμετεχόντων μέσα από ειδικές συχνότητες, ήχους και χρώματα.

Όλα τα παραπάνω επαναλαμβάνω ότι προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στους συμμετέχοντες από τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» (ΑΞΙΖΩ), ο οποίος απευθύνει ευγενικό κάλεσμα προς όλες και όλους να ξεναγηθούν στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΑΞΙΖΩ» Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 09:00 π.μ. - 20:00 μ.μ., τα στοιχεία επικοινωνίας δε του Συλλόγου είναι εύκολα ανακτήσιμα από το διαδίκτυο.

Μόνο μπράβο σε τέτοιες προσπάθειες.

Πηγή: https://www.xronos.gr/

Link: https://www.xronos.gr/arthra/syllogos-merimnas-amea-n-rodopis-agioi-theodoroi-axizo-kentro-prosforas-politismoy-kai

Find us on Facebook